Svijet
0

Bijela kuća objavila da njen glasnogovornik Snow ponovo ima rak

FENA
Bijela kuća je u utorak objavila kako je operacija kojoj je u ponedjeljak podvrgnut njezin glasnogovornik Tony Snow pokazala da mu se rak debelog crijeva vratio i metastazirao.

Snowu (51) je 2005. godine uklonjeno debelo crijevo i podvrgnut je kemoterapiji nakon što mu je dijagnosticiran rak. U ponedjeljak mu je uklonjena izraslina otkrivena u donjem dijelu trbuha, za koju je utvrđeno da je kancerogena, te da je rak metastazirao na jetru, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Dana Perino.

On je dodala kako se Snow dobro oporavlja nakon operacije i najavljuje da će se agresivno boriti protiv bolesti.

"Rekao je da će ponovo pobijediti bolest. Kada sam razgovarala s njim, bio je jako dobro raspoložen", kazala je novinarima vidno potresena Perino.

Snow je druga osoba iz političkog života SAD-a za koju je u posljednjih nekoliko dana objavljeno da ima recidiv tumora i metastaze, nakon što je to krajem prošle sedmice učinila Elizabeth Edwards, supruga demokratskog predsjedničkog pretendenta Johna Edwardsa, prenosi Hina.

Priznanje Elizabeth Edwards da je rak dojke, od kojeg je liječena 2004., metastazirao, i odluka njezinog supruga da usprkos tome nastavi predizbornu kampanju, potaknuli su medijsku i društvenu raspravu o opravdanosti njegove odluke i postupanju oboljelog i njegove obitelji u takvoj situaciji, te upozorili na druge probleme među liječenima od malignih tumora u SAD-u.