Svijet
278

Bh. zajednica u St. Louisu dobila svoju policijsku stanicu

Klix.ba
Naselje Bevo Mill u St. Louisu u kojem živi veliki broj državljana BiH dobilo je svoju policijsku stanicu, a nakon ubistva Zemira Begića u decembru prošle godine.

Bh. zajednica u ovom gradu, koja broji nekoliko desetina hiljada ljudi, tražila je da se poveća sigurnost na ulicama nakon što je grupa tinejdžera usmrtila Begića.

Bosanska privredna komora donirala je sprat zgrade u Bevo Millu gdje je smještena prva policijska stanica u ovom dijelu grada.

"Ovako će policajci stalno biti prisutni u naselju, a ne da se moraju vraćati u glavnu stanicu da podnose izvještaj", rekao je načelnik policije Steven Mueller.

On je kazao da će se ljudi sada osjećati sigurnije kada vide policajce na ulici.

Jedan od policajaca koji je još u januara dobio zadatak da patrolira ovim djelom grada je Hajrudin Dučanović, piše St. Louis Bosnian.

"Ovdje me svi poznaju i često mi postavljaju različita pitanja. Imam odličan odnos sa stanovnicima", rekao je Dučanović.

Tokom ceremonije otvaranja policijske stanice, otvoreno je obnovljeno spomen-obilježje sestri Dučanovića, Selmi, koja je ubijena 1998. godine u 11. godini.

Spomen-obilježje je bilo zapušteno, pa su ga policajci očistili i preuredili.