Svijet
21

Bernie Sanders: Hillary mora postati predsjednica SAD-a

Klix.ba
Bernie Sanders i Michelle Obama izavali su pozitivne reakcije na konvenciji Demokratske stranke, podržavši nominaciju Hillary Clinton za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država te oštro osudivši Donalda Trumpa i njegovu predsjedničku kampanju

Sanders u ponedjeljak nije uspio smiriti strasti na konvenciji Demokratske stranke, što znači da će ujedinjenje među njihovim pristalicama biti težak zadatak.

Dramatična prva noć konvencije donijela je emotivan govor Michelle Obame koja je podržala Hillary Clinton, rekavši kako je ona najpogodnije osoba da bude izabrana na mjesto vođe SAD-a.

Druge demokrate izjavile su kako bi dolazak Trumpa na najviši vrh vlasti bio strašan i kako bi morali glasati za Clinton.

Ljevičarski senator je donedavnoj rivalki dao podršku koju je Hillary čekala od početka kampanje.

"Bilo koji objektivni posmatrač zaključit će na osnovu njenih ideja i vodstva da Hillary Clinton mora postati predsjednica SAD-a", kazao je Sanders.

Njegovi sljedbenici i dalje su bijesni zbog završetka njegove, kako su rekli, političke revolucije.

"Svjestan sam činjenice da su mnogi ljudi u ovoj zemlji razočarani konačnom izbornom listom, a niko više od mene. Ako mislite da su ovi izbori nevažni i da ih možete preskočiti, razmislite o dolasku Trumpa na vlast i šta bi to značilo za civilna prava i budućnost naše zemlje", dodao je Sanders.

Zvijezda večeri svakako je bila Michelle Obama koja je dobila ovacije publike nakon što je podržala Hillary i oštro napala Trumpa.

"Ne dozvolite da vam iko servira priču kako nešto nije u redu s Amerikom. Ovo je trenutno najbolja država na svijetu", kazala je prva dama.