The New York Post
0

Bernard Madoff umire od raka?

FENA
Foto: AFP/Getty Images/File
Foto: AFP/Getty Images/File
Bernard Madoff, osuđen zbog vođenja najveće finansijske piramide u povijesti, u koju je uloženo 65 milijardi dolara, rekao je drugim zatvorenicima da umire od raka, izvijestio je u ponedjeljak The New York Post citirajući neimenovane zatvorske izvore.

Madoff (71), koji se od juna nalazi na izdržavanju 150-godišnje zatvorske kazne u saveznom zatvoru u Sjevernoj Karolini, rekao je drugim zatvorenicima da mu ne ostaje još puno života, navodi Post.

List piše kako su ranije ove godine objavljena nagađanja da Madoff boluje od raka gušterače, te da zatvorenici kažu da Madoff "uzima 20-ak tableta dnevno i ne osjeća se dobro".

Post navodi da Madoffov odvjetnik u nedjelju nije odgovarao na pozive, te da je ranije odbio odgovoriti na pitanje ima li njegov branjenik rak.

Njujorški tabloid također izvještava da je Madoff anagžiran u nekim iznenađujućim novim aktivnostima i neočekivanim društvenim krugovima. Tako se jednom sedmično prudružuje "religijskim ceremonijama pročišćenja američkih Indijanaca", koje uključuju molitve, vruće kamenje za poticanje znojenja i pušenje ceremonijalne lule, navodi list.

Post također izvještava da različite "bande" u zatvoru nastoje pridobiti Madoffa u svoje redove, te da mu neki zatočenici redovito pripremaju sendviče u svojim ćelijama.

No, američka Savezna uprava za zatvore u ponedjeljak je u saopćenju ustvrdila kako Bernardu Madoffu nije dijagnosticiran rak.

"Bernie Madoff nije smrtno bolestan i nije mu dijagnosticiran rak", stoji u pisanoj izjavi glasnogovornice uprave za zatvore Traci Billingsley. Članak u New York Postu "pun je netačnosti", rekla je Billingsley, koja nije željela ulaziti u pojedinosti.