Svijet
0

Berlusconijeva stranka za tehničku vladu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Forza Italia (FI), stranka bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija, zalaže se za kratkotrajnu tehničku vladu koja će biti zadužena da pripremi izbore nakon ostavke Romana Prodija, izjavio je u četvrtak jedan od zvaničnika stranke.

"Mi smo za vladu-most, koja će biti kratkotrajna, upravo onoliko vremena koliko je potrebno za doradu izbornog zakona, koji, u biti, i nije tako loš", rekao je novinarima šef senatora FI-e Renati Schifani.

"Moguće je dotjerati izborni zakon, dovoljno je unijeti većinsku prednost u Senatu kako bi se parlament učinio stabilnijim, iako nam to i nije potrebno jer nam ankete javnog mnijenja daju prednost od 12 posto u odnosu na Uniju Romana Prodija, dodao je Schifani.

Forza Italija je najjača stranka u Italiji. Ona je dobila 23 posto glasova u Poslaničkom domu a 24 posto u Senatu na posljednjim parlamentarnim izborima u aprilu 2006.

Aktuelni izborni zakon, izglasan većinom Silvija Berlusconija malo prije parlamentarnih izbora, smatra se jednim od uzroka talijanske političke nestabilnosti.