"Opasnost po javnu sigurnost"
0

Berlusconi tvrdi da je popularniji od Merkel i Sarkozyja

FENA
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi
Nekadašnji premijer Italije Silvio Berlusconi tvrdi da je trenutno popularniji i od njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, ali da se više neće kandidirati za šefa vlade.

"Narod me i dalje veoma podržava. Kad izađem na ulicu, zaustavim saobraćaj. Opasnost sam po javnu sigurnost i ne mogu ni u kupovinu da odem", rekao je Berlusconi za londonski Telegraph.

On je kazao da sigurno neće pokušati četvrti put biti premijer iako tvrdi da mu je popularnost u zemlji ostala na 36 postotaka.

Što se tiče učešća u politici, izjavio je da bi mogao ponovo učestvovati na izborima i kandidirati se za poslanika u parlamentu.

Tri mjeseca nakon što je zbog seks skandala i ekonomske krize u zemlji bio prinuđen da podnese ostavku, Berlusconi, milijarder i medijski tajkun, sada kaže da se još osjeća kao mladić iako ima 75 godina, i pokazao je modricu za koju tvrdi da je dobio kada je igrao hokej na ledu s ruskim premijerom Vladimirom Putinom, prenio je Tanjug.

Oštar na jeziku kao što je i bio, Berlusconi je kazao da ga je od početka političke karijere, od 1994. godine, nepravedno proganjao ljevičarski pravosudni sistem, koji je svojevremeno optužio da je radikalan kao "talibanski".