Giorgio Napolitano
0

"Berlusconi treba da se izjasni o seksualnom odnosu s maloljetnom djevojkom"

FENA
Giorgio Napolitano
Giorgio Napolitano
Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano pozvao je u utorak premijera Silvija Berlusconija da razjasni je li imao seksualne odnose s maloljetnom djevojkom, dok talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini misli da je premijer žrtva "namještaljke".

''Bez miješanja u političke procjene i izbore koje mogu voditi premijer, vlada i parlamentarne stranke, postoji nada da će istrage dati odgovore na pretpostavke pravnih instanci što prije bude moguće'', saopćeno je iz Ureda talijanskog predsjednika.

Iz Napolitanova ureda se navodi da je najnoviji skandal podijelio javno mnijenje u Italiji, prenijela je talijanska novinska agencija Ansa.

Berlusconi se ponovo našao u žiži talijanske javnosti nakon što su ga tužitelji u Milanu optužili da mu je veliki broj mladih žena pružao seksualne usluge u zamjenu za novac.

Tužitelji su pokrenuli istragu kako bi utvrdili je li 74-godišnji talijanski premijer plaćao seksualne usluge 17-godišnjoj Marokanki Karimi al-Mahrouge, igračici u noćnom klubu gdje nastupa pod imenom Ruby, a koja je prisustvovala zabavama u njegovoj vili prošle godine.

Prostitucija nije zločin u Italiji, ali eksploatacija ili pomaganje radi prostitucije s maloljetnicama jeste.

Talijanski ministar vanjskih poslova Frattini smatra da je Berlusconi žrtva "namještaljke" i "prozivke premijera" ocijenio je potpuno neosnovanima, te kazao da su cijeli slučaj isplanirali "neprijateljski nastrojeni tužitelji uz pomoć suučesnika iz medija".

''To neće zaustaviti Berlusconijevu vlada da nastavi s radom. Bilo bi pogrešno misliti da pravosuđe može odrediti vrijeme izbora", rekao je ministar.

Berlusconi, koji je nedavno bio predmet više seksualnih skandala, a također je godinama optuživan za korupciju, optužio je tužitelje da protiv njega vode "političke bitke" i "nezakonito koriste svoje moći" kako bi ga oborili s vlasti.