Italija
0

Berlusconi pod istragom zbog maloljetne prostitutke

FENA
Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Silvio Berlusconi (Foto: AFP)
Talijansko pravosuđe otvorilo je istragu o Silviju Berlusconiju i aferi pod nazivom "Rubygate" u kojoj je šef talijanske vlade osumnjičen za zloupotrebu položaja i prostituciju s maloljetnicom, objavile su u petak novine Corriere della Sera.

Berlusconi će biti pod istragom zato što je u noći 27/28. maja 2010. godine zloupotrijebio funkciju šefa vlade zatraživši od policije u Milanu da oslobodi Ruby, mladu Marokanku koja je u to vrijeme bila maloljetna, navodi se na internetskoj stranici Corrierea.

On je također htio "sakriti činjenicu da je bio klijent maloljetne prostitutke tokom brojnih vikenda u Arcoreu", rezidenciji na sjeveru Italije, i "osigurati nekažnjavanje za ovaj delikt te izbjeći da se sazna za pojedinosti proslava organiziranih u njegovoj rezidenciji", piše Corriere ne navodeći izvore.

Otežavajuće okolnosti su što je Berlusconi, kako navode očevici, direktno nazvao policijsku stanicu u Milanu radi olsobađanja Ruby. Skandal pod nazivom "Rubygate" danima je bio na naslovncima talijanskih novina.

Silvio Berlusconi je stalno tvrdio, kao i Ruby koja je napunila 18 godina 2. novembra, da nije imao seksualne odnose s mladom djevojkom.