Svijet
0

Berlusconi ne priznaje poraz

FENA
Šef talijanske vlade Silvio Berlusconi izjavio je u petak kako namjerava da "ne popusti" i ne prizna pobjedu Unije ljevice na općim izborima.

"Nastavit ćemo, nećemo popustiti", izjavio je Berlusconi grupi ljudi koju je susreo na izlazu iz svoje rezidencije u ulici Plebiscita, u historijskom centru Rima, javila je agencija Ansa.

Silvio Berlusconi odbija priznati pobjedu svoga protivnika Romana Prodija, bivšeg predsjednika Evropske komisije, koji je postao lider Unije lijevih stranaka na općim izborima održanim 9. i 10. aprila.

On je osudio "masovne prevare" u korist Romana Prodija za vrijeme izbora i zatražio provjeru osporenih glasačkih listića.

Talijansko ministarstvo unutarnjih poslova saopćilo je u petak da je ustanovljeno samo nekoliko hiljada spornih listića, a ne više desetaka hiljada kako se prvobitno smatralo, što znači da poslije provjere ispravnosti izbora neće doći do promjene rezultata po kojem je Unija lijevog centra Romana Prodija pobijedila na parlamentarnim izborima održanima 9. i 10. aprila.