Italija
0

Berlusconi: Monti pogoršao ekonomsku situaciju u zemlji

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Bivši premijer Italije Silvio Berlusconi  optužio je aktuelnog premijera Marija Montija za lošu ekonomsku politiku zemlje, javio je dopisnik agencije Anadolija.

"Monti je pogoršao ekonomsku situaciju u zemlji. Želim reći da je bilo mnogo grešaka ali Montijevih je previše i ogledaju se u praćenju ekonomske politike koju diktira Njemačka. Svi ekonomisti se slažu da su pokazatelji izuzetno loši", rekao je Berlusconi.

Nakon političke krize koja je počela prošle, a nastavljena i ove sedmice, stoje dva imena, sadašnji italijanski premijer Mario Monti i bivši premijer Silvio Berlusconi, koji su na jutrošnjem gostovanju u jednoj televizijskoj emisiji optužili jedan drugoga za loše vođenje zemlje.

Sedamdesetšestogodišnji Silvio Berlusconi je telefonski učestvovao u programu i nije propustio priliku da optuži Montija za loše vođenje zemlje i neprevazilaženje krize.

Premijer Mario Monti je tokom gostovanja na italijanskoj televiziji RAI rekao da je u njegovom trinaestomjesečnom mandatu došlo do značajnih promjena.

"Italija je prije 13 mjeseci bila u veoma teškom položaju ali mi smo napravili veliki pomak“, kazao je Monti, podsjećajući kako će kriza u eurozoni i dalje neparedovati bez obzira na dobro unutarnju uređenost te zajednice.