Negira optužbe
0

Berlusconi kaže da je u vezi, a nikada ne bi platio za seksualne usluge

FENA
Foto: SkyNews
Foto: SkyNews
Talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da je u stabilnoj vezi otkad se rastao od supruge, u trenutku kada se vodi istraga o navodima da je maloljetnoj Marokanki platio za seksualne usluge.

U videoporuci svojim pristalicama, prikazanoj na talijanskoj televiziji u nedjelju, Berlusconi je optužio suce da se ponašaju "nezakonito i neprihvatljivo", negirajući da je ikada plaćao za seks.

"Apsurdno je čak pomisliti kako bih platio da imam seksualni odnos za ženom. To je nešto što se nije desilo nijednom u mome životu. Smatrao bih to ponižavajućim", rekao je talijanski premijer.

Berlusconi je dodao da je otkad se rastao od supruge, u stabilnoj ljubavnoj vezi s osobom koja je često bila s njim tokom večeri na kojima je prema navodima medija bio s tinejdžerkama.

Agencija Reuters navodi da Berlusconi nijednom nije nagovijestio da je u vezi otkad ga je supruga Veronica Lario napustila 2009. godine, a na snimku u nedjelju uvečer je rekao kako je izbjegavao bilo šta kazati da svoju novu djevojku ne bi izlagao napadima medija.

Milanski sud objavio je u petak da obavlja istragu o tome je li Berlusconi plaćao seksualne usluge 17-godišnjoj Karimi al-Mahroug, poznatoj kao Ruby Rubacuori (Ruby kradljivica srca) i izvršio pritisak na policiju da je oslobodi iz zatvora gdje je privedena zbog krađe.

Berlusconi je te optužbe nazvao apsurdnima, a istragu politički motiviranim pokušajem da ga uklone s političke scene kojom dominira.

"Po ko zna koji put se suočavamo s tvrdnjama usmjerenim isključivo na to da bace ljagu na moju osobnost i moj položaj, u jasnoj namjeri da me eliminiraju s političke scene", naglasio je Berlusconi.

Marokanka Ruby izjavila je da joj je za sudjelovanje na zabavi u Berlusconijevoj vili bilo plaćeno 7.000 eura, ali je negirala da je s njim imala seksualni odnos.

Njegovi odvjetnici kažu da još nisu odlučili hoće li se talijanski premijer pojaviti na sudu krajem sedmice.