Ponio suvenire
0

Berlusconi izašao iz zgrade vlade s vazom i mačem

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Silvio Berlusconi je u srijedu iz sjedišta vlade u Palazzo Chigi iznio svoje osobne stvari i ponio sa sobom samo jedan kazahstanski mač, skupocjenu kinesku vazu i tri fotografije, objavio je u srijedu ljevičarski dnevni list La Reppublica.

Mač mu je poklonio kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev, dok je kineska vaza dinastije Ming dar delegacije koja je nedavno došla iz Pekinga da ga posjeti.

Primivši vazu, Berlusconi se najprije pretvarao da će mu ispasti, a zatim je smijući se rekao svojim iznenađenim sagovornicima kako su "lijepi ovi mali cvjetići, ali sljedeći put donesite jednu sa scenama iz Kama-Sutre", iako indijska erotska umjetnost nema ništa s Kinom, prenio je AFP.

Od tri fotografije koje je također odnio u svojim kutijama dvije prikazuju njega i dvojicu posljednjih papa, Ivana Pavla II i Benedikta XVI, a na trećoj je on s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, jedinim kojeg je smatrao prijateljem, objavile su dnevne novine.

Dnevne novine podsjećaju da Silvio Berlusconi nije nikada volio Palazzo Chigi i da je više volio Palaču Grazioli, svoju privatnu rezidenciju u Rimu, nekoliko stotina metara udaljenu od sjedišta vlade.

Berlusconi je podnio ostavku u subotu navečer.