Italija
0

Berlusconi iskoristio bolovanje da piše ljubavne pjesme

FENA
Foto: AFP/Pool/File
Foto: AFP/Pool/File
Šef talijanske vlade Silvio Berlusconi, koji se trenutno oporavlja u svojoj vili u Arcoreu, blizu Milana, iskoristio je bolovanje da radi na pripremi CD-a s ljubavnim pjesmama s prijateljem gitaristom Marianom Apicellom, objavila je u četvrtak talijanska štampa.

"U 2010. godini će izaći novi CD, četvrti po redu muzičkog dueta Berlusconi-Apicella", objavio je dnevni list Corriere della Sera.

Glavna tema u tekstovima na novom CD-u je ljubav. Naslovi kao "Ima ljubavi", "Ako te izgubim" i "Ostani sa mnom" savršeno se slažu s novom Berlusconijevom devizom "ljubav će uvijek pobijediti zavist i mržnju".

Nakon što ga je napao i ranio poremećeni muškarac u Milanu 13. decembra, Silvio Berlusconi je ovu rečenicu ponovio u nekoliko navrata.

"Cavaliere odavno piše tekstove i zabavlja se pjevajući ih", piše dnevni list La Stampa.

Osam od deset pjesama koliko će ih biti na albumu koji izlazi u 2010. godini, pod uvjetom da obaveze u vladi to dozvole, već je spremno.

Naslov albuma i ilustracija na omotnici još su tajna, prenio je AFP.

Prva saradnja Silvija Berlusconija, koji je radio kao pjevač na kruzerima kad je bio mlad, s napuljskim gitaristom Marianom Apicellom počela je 2003. godine.

Berlusconiju je slomljen nos i dva zuba kada ga je na jednom političkom skupu pogodio u lice minijaturnom reprodukcijom milanske katedrale čovjek liječen deset godina od mentalnih poremećaja.