Svijet
0

Beograd: Uhapšeni za ubistvo hrvatskog državljanina

FENA
Kruševačka policija uhapsila je dvojicu pripadnika MUP-a Srbije, te sina jednog bivšeg policajca, osumnjičenih za ubojstvo hrvatskog državljanina J.H. koji je nestao 5. maja ove godine na području Srbije, piše beogradski dnevnik "Blic" od ponedjeljka.

Ubijeni hrvatski državljanin, čije ime list ne navodi, svojim automobilom krenuo je iz Zagreba u rodni Gostivar, a obitelji u Makedoniji posljednji puta se mobilnim telefonom javio 5. maja navečer.

"Nestanak mladića obitelj je prvo prijavila hrvatskoj policiji u Zagrebu, koja je tek desetak dana kasnije preko beogradskog ureda Interpola o ovom slučaju obavijestila kolege u Srbiji", piše "Blic" i navodi da je ključna informacija bila da su trojica osumnjičenih u danu nestanka viđeni u automobilu žrtve kod naplatne kućice u blizini Kruševca, nakon čega se hrvatskom državljaninu gubi svaki trag.

Dvojica osumnjičenih su, piše list, hrvatskog državljanina u Bubanj Potoku zamolili da ih poveze do Paraćina, na što je on pristao. Cijelo vrijeme automobilom ih je pratio trećeosumnjičeni, da bi na jednom parkiralištu u okolini Paraćina zaustavili automobil, žrtvi vezali ruke lisicama, nastavili put do Trstenika, a potom do planine Goč. Tamo su ga u njegovom vozilu držali vezanog sat vremena, dok su oni kopali jamu. Izvukli su ga iz vozila, ubili tupim oruđem, a zatim ga bacili u jamu koju su potom zakopali.

Automobil mladića iz Hrvatske dan kasnije su prodali kupcu u Srbiji za nekoliko hiljada eura, a izvor "Blica" kaže da je upravo krađa luksuznog automobila i bila motiv svirepog zločina.