Svijet
0

Beograd: Radikali opet lijepili plakate s imenom Mladića

FENA
Ispred zgrade RTV B92 na Bulevaru AVNOJ-a u Novom Beogradu u subotu se okupilo oko 200 pristaša Srpske radikalne stranke (SRS) koji su se odazvali pozivu te stranke na akciju lijepljenja plakata s imenom haškog optuženika Ratka Mladića.

Okupljenima se obratio i glavni tajnik SRS-a i zastupnik u Skupštini Srbije Aleksandar Vučić, koji je i najavio akciju lijepljenja plakata u znak protesta zbog toga što su dvojica mladića iz pokreta "1389" prije nekoliko dana uhapšena i osuđena na deset dana prekršajnog zatvora zbog lijepljenja plakata s Mladićevim imenom, javila je Hina.

Vučić je prije dva dana, gostujući u emisiji Televizije "Pink", pokazivao plakat s natpisom "Bulevar Ratka Mladića", te je najavio da će u subotu osobno u Bulevaru AVNOJ-a lijepiti plakate i pozvao policiju da i njega uhapse, a plakat su u petak u Skupštini Srbije za govornicom pokazivali i pojedini radikalski zastupnici.

Prvi plakati s imenom haškog optuženika Mladića zalijepljeni su u Bulevaru AVNOJ-a u srijedu, na dan izricanja presude optuženima za atentat na premijera Zorana Đinđića, čije bi ime uskoro, nakon što je novi ministar za upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković to odobrio, trebala dobiti ta ulica.

U isto vrijeme, nedaleko od zgrade RTV B92, koju radikali i njihovi simpatizeri nazivaju "izdajničkom" i "antisrpskom", okupili su se pristaše Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića, koji su saopćili da su "takvi plakati uvreda za svakog pristojnog građanina i građansku Srbiju, koji svoju budućnost vide u Srbiji koju je želio Zoran Đinđić, a ne u Srbiji koju je stvorio Ratko Mladić", te da se niti jedan plakat ne smije naći u ulici koja će ponijeti ime Zorana Đinđića, kao niti jednom drugom mjestu u gradu. Policija, za razliku od prije nekoliko dana, nije intervenirala.