Svijet
0

Beograd: Potvrđena presuda za zločin na Ovčari

FENA
Vrhovni sud Srbije potvrdio je presudu Posebnog suda za ratne zločine u Beogradu kojom je pripadnik nekadašnje teritorijalne obrane Vukovara Milan Bulić osuđen zbog ratnog zločina, sudjelovanja u strijeljanju hrvatskih ratnih zarobljenika na Ovčari kod Vukovara 1991. godine.

Kako je u četvrtak priopćio Vrhovni sud Srbije, osuđenom Buliću smanjena je prvostepena kazna od osam godina na dvije godine zatvora, zbog njegova teškog zdravstvenog stanja.

Buliću je suđenje, kao i ostalim optuženima za ratni zločin na Ovčari, počelo u proljeće 2003. godine, ali je tijekom suđenja postupak protiv njega izdvojen zbog njegove teške bolesti i nemogućnosti da sudjeluje u procesu protiv ostalih 15 optuženih, od kojih je u decembru 2005. godine njih 14 osuđeno za taj zločin, dok su dvojica oslobođena zbog nedostatka dokaza.

Tu je presudu u oktobru prošle godine ukinuo Vrhovni sud Srbije i predmet vratio na ponovno suđenje Posebnom sudu, te je presuda Buliću prva pravomoćna presuda u Srbiji za ratni zločin na Ovčari.