Svijet
0

BBC kritikovan zbog priloga o tinjedžerskom seksu

Sarajevo-x.com
Najnoviji BBC-jev dokumentarac o tinejdžerskom seksu najstrožije je kritikovan zbog toga što je najveći dio posvećen depilaciji bikini zone, a o zaštiti se uopće ne priča. Najnoviji dokumentarac koji traje sat vremena sadrži neprimjerene riječi, razgovore o oralnom seksu i bit će emitiran na trećem BBC-jevom kanalu u četvrtak.

"Dokumentarac je užasan, gotovo kao emisija o freakovima. Neodgovoran, neprimjeren i krajnje eksploatatorski", oštra je u kritikama šefica Mediawatcha Vivienne Pattison. Pattison je dodala da je krajnje neodgovorno ne pričati o zaštiti u emisiji o seksu za tinejdžere.

Bivša ministrica u Britanskoj vladi Ann Widdecombe također je uputila pismo protesta.

"Jadno je da je u emisiji, koja prati tinejdžerku na pripremama za prvi seksualni odnos, najviše pažnje posvjećeno depilaciji bikini zone, a kondom ili neko drugo sredstvo zaštite se i ne pominje", rekla je Widdecombe, prenosi Daily Mail.

U dokumentarcu je tinejdžerka Beth Taylor (17) snimljena kako razgovara sa grupom mladića, od kojih je sa jednim imala oralni seks, a zatim je centralni događaj dokumentarca odlazak na depilaciju jer se Beth priprema za prvi seks.

Inače, u Velikoj Britaniji je najveći postotak tinejdžerskih trudnoća.