Svijet
346

Barton: Prestanite ubijati djecu u Gazi; Benayoun: Bio si i ostao glup!

Klix.ba
Yossi Benayoun i Joey Barton
Yossi Benayoun i Joey Barton
Nogometaš Queens Park Rangersa Joey Barton na Twitteru je kritikovao napad Izraela na Gazu. Njegov status nije prošao nezapaženo kod izraelskog nogometaša Yossija Benayouna.

Barton je poznat po svojim komentarima koji nerijetko dignu mnogo prašine na društvenim mrežama i svjetskim medijima. Ovaj put on je govorio o invaziji Izraela na Gazu koja traje 18 dana i u kojoj je ubijeno preko 800 osoba, uglavnom civila iz Gaze.

"Napad na školu u Beit Hanounu je jadan. #StopKillingChildrenInGaza", napisao je Barton jutros na Twitteru.

Međutim, nije stao na ovom tvitu.

"Da je neko drugi osim Izraela u ovome, Zapad bi intervenisao. Ne smije se nastaviti. Tamo je pokolj nevine djece. Ovo mora prestati. Kako Bog može stajati po strani i gledati ovo? Ili čak oprostiti? Je li to sve dio njegovog velikog plana?", dodao je Barton.

Ove Bartonove riječi stigle su do bivšeg Liverpoolovog i Chelseajevog igrača Benayouna koji mu je odlučio odgovoriti vrijeđajući ga.

"Druže, neke stvari se nikad ne mijenjaju. Bio si glupi i ostat ćeš glup cijelog života. Sramno", napisao je izraelski igrač koji je u dresu reprezentacije odigrao 96 utakmica.

Barton nije ostao dužan.

"Kao prvo, ne možeš nekoga nazvati glupi koristeći se lošom gramatikom. Drugo, ne možete i ne biste trebali ubijati nedužnu djecu", napisao je Barton.

Barton je također napisao da se nada da su Benayoun i njegova porodica dobro i na sigurnom.