SAD
0

Barbara Bush se nada da će Sarah Palin "ostati na Aljasci"

FENA
Barbara Bush
Barbara Bush
Bivša prva dama Sjedinjenih Država Barbara Bush izrazila je nadu da će Sarah Palin ostati na Aljasci i tako pod hladan tuš stavila ambicije ultrakonzervativne republikanke na predsjedničkim izborima 2012. godine.

Tokom razgovora koji treba biti emitiran u ponedjeljak navečer na CNN-u 85-godišnja Barbara Bush kaže da je jednom sjedila pored bivše kandidatkinje za potpredsjednicu Sjedinjenih Država.

"Smatram da je lijepa i vrlo je sretna na Aljasci. Nadam se da će tamo i ostati", rekla je Bush sa smiješkom u emisiji snimljenoj za CNN koja će biti emitirana.

Barbara Bush je tokom razgovora bila pored supruga, bivšeg američkog predsjednika Georgesa Busha starijeg.

Sarah Palin je upravljala Aljaskom između 2006. i 2009. godine.

U razgovoru prikazanom u srijedu na kanalu ABC, koji će biti emitiran 9. decembra, Palin nije jasno rekla kako priželjkuje da je Republikanska stranka izabere kako bi se suočila s Barackom Obamom. Na pitanje misli li ona da bi ga mogla pobijediti, odgovorila je: “Vjerujemu to.”

Upitan da komentira izjave, potpredsjednik SAD-a Joe Biden rekao je kratko na CNN-u da bi eventualna kandidatura Sarah Palin, izrazito desno opredijeljene, bila za sadašnjeg predsjednika Božiji dar.

“Mislim da bi u toj utrci zemlja trebalo napraviti jasan i očigledan izbor, a mislim da bi predsjednik Obama bio u jako dobroj poziciji", rekao je on.