Uprkos velikoj krizi u SAD
0

Barack Obama je odličnog zdravlja

Sarajevo-x.com
Obama i njegova supruga Michelle
Obama i njegova supruga Michelle
Kako su saopćili predstavnici Bijele kuće, predsjednik SAD Barack Obama je odličnog zdravlja. Dr. Jeffrey Kuhlman, Obamin lični ljekar kaže kako su nalazi u skladu sa predsjednikovim godinama, visinom, težinom i porodičnom historijom.

Obama je u augustu napunio 50 godina, visok je 185 centimetara i težak 82 kilograma. Njegov krvni pritisak iznosi 107/71, mnogo ispod stanja hipertenzije. Imao je 67 otkucaja srca u minuti što je za pet otkucaja manje u odnosu na normalan broj otkucaja kod osoba njegovih godina. U krvi nije pronađen dijabetes, niti ima šanse za skorijom pojavom raka debelog crijeva ili prostate koji su vrlo česti kod osoba u 50-im godinama.

Predsjednik Amerike je otkrio kako je za dobro zdravlje ''krivac'' svakodnevna vježba i trčanje u jutarnjim satima sa suprugom Michelle.

''U boljoj je formi od mene'', našalio se Obama u showu Jaya Lenoa prošle sedmice. ''To me ponekad zna postidjeti. Ustaje pola sata prije mene i trči nekoliko kilometara'', kazao je američki predsjednik.

Većina dosadašnjih predsjednika bili su dobrog zdravstvenog stanja jer su imali dobru ljekarsku njegu u Bijeloj kući. Na putovanjima, uz predsjednika je uvijek jedan doktor koji brine o njegovom zdravlju. Tu su i kuhari koji brinu o kvalitetnoj hrani.

Obamin prethodnik, George Bush, zdrav je koliko to može biti jedan 60-godišnjak. Jedino je Bill Clinton, s vremena na vrijeme, imao povećan holesterol u krvi zbog prekomjernog konzumiranja hamburgera.

Dr. Kuhlman kazao je kako će Obama ponovo biti testiran krajem 2012. godine, nakon iscrpljujućih i stresnih izbora koji će se održati u Americi naredne godine.