Bez objašnjenja iz Facebooka
0

Banovana zbog objave fotografije smrtno bolesnog djeteta

Klix.ba
Čim je Grayson James Walker rođen, njegovi roditelji Heather i Patrick iz Memphisa, su znali da će sa njima ostati jako kratko. Naime, Graysonu je još prije rođenja dijagnosticiran rijedak poremećaj nervne cijevi, nazvan anancefalija, što je značilo da će on biti rođen bez nekih dijelova mozga i lobanje.

Kako bi zabilježili tih nekoliko trenutaka koje će provesti zajedno, Walkeri su potražili pomoć neprofitne organizacije ''Now I Lay Me Down To Sleep'', koji su poslali profesionalnog fotografa da ovjekovječi kratki život bebe Graysona.

Majka je slike podijela sa prijateljima i porodicom na društvenoj mreži Facebook. Međutim, Facebook je sa njenog profila ubrzo skinuo slike sićušnog Graysona u pletenoj kapici. Kasnije, kada je Heather ponovo postavila slike i kada su njeni prijatelji i porodica kontaktirali Facebook u potrazi za objašnjenjem, žena je banovana sa te društvene mreže, prenosi Gizmodo.

Facebook navodi devet različitih vrsta sadržaja koji se mogu smatrati neprimjerenim i koji mogu biti uklonjeni sa mreže: nasilje i prijetnje, samopovređivanje, nasilničko ponašanje i uznemiravanje, govor mržnje, grafičko nasilje, nagost i pornografija, identitet i privatnosti, intelektualno vlasništvo te spamanje i phishing.

U koju tačno kategoriju spadaju fotografije malog Graysona je ostalo nejasno, jer Facebook nije ponudio nikakvo objašnjenje.