Svijet
16

Baka zvijezda Instagrama preminula od raka pluća

Klix.ba
Osamdesetogodišnja baka, zvijezda Instagrama, Betty Jo Simpson iz Indiane (SAD), preminula je od raka pluća, osam mjeseci nakon što joj je dijagnosticirana opaka bolest.
Baka Betty (Foto: Instagram)
Baka Betty (Foto: Instagram)

Do subote uvečer baka je imala čak 682.000 sljedbenika na Instagramu, od kojih je dobijala poruke podrške i zabavne video zapise.

"Iako baka Betty više nije fizički sa nama, ona će zauvijek biti u srcima hiljada ljudi sa kojima je bila u kontaktu svaki dan", poruka je na Instagramu kojom je bakin praunuk obavijestio njene sljedbenike na Instagramu o smrti Betty.

Vijest o smrti bake Betty objavljena je na njenom profilu uz fotografiju njenog omiljenog psa Harleya, koji je sam na bakinoj stolici za ljuljanje.

Legenda o baki Betty počela je u vrijeme kada joj je dijagnosticiran rak, te je njen 18-godišnji praunuk Zach Belden odlučio dokumentirati njen ostatak života.

"Prije osnovne škole nisam imao dadilju. Imao sam svoju baku", rekao je Belden za CNN u martu ove godine.

Bakin omiljeni pas Harley u njenoj stolici za ljuljanje (Foto: Instagram)
Bakin omiljeni pas Harley u njenoj stolici za ljuljanje (Foto: Instagram)

Iako u poodmaklim godinama, baka Betty je bila poprilično svjesna moći i utjecaja društvenih mreža, a naučila je i praviti selfije.

"Žena koja se definisala na Instagramu kao borac protiv raka i sljedbenica Isusa više nije sa nama. Ali, ona će živjeti u slikama, riječima i duhu koji je generacija društvenih mreža razvila u ljubavi sa ovom 80-godišnjakinjom", piše CNN.

Na njenom Instagram profilu su riječi dobrodošlice za sve sljedbenike: "Voli sve i budi dobar prema svakom. To je glavna stvar".