Svijet
284

Bajraktarević i Pandža iz Izraela: U Haifi je situacija kritična, ali smo na sigurnom

Piše: D. B.
U izraelskom gradu Haifi u protekla dva dana izbijaju požari na nekoliko lokacija, a vatra se širi brzo, zbog čega su evakuisane desetine hiljada ljudi. U Nesheru, predgrađu Haife, nalaze se dvojica bh. nogometaša, koji su zasad na sigurnom.

Radi se o nogometašima Semiru Bajraktareviću i Daliboru Pandži, koji nastupaju za izraelski Ironi Nesher. Oni su u izjavama za portal Klix.ba govorili o trenutnoj situaciji u Haifi.

"U Haifi ima velikih problema zbog požara, a puše i jak vjetar. Već dva dana izbijaju požari na različitim lokacijama u gradu, a vjetar ga brzo širi. Požar je stigao i do stadiona Sammy Ofer. Mnogo ljudi je evakuisano, a priča se o različitim uzrocima, od toga da je neko slučajno izazvao poraz nakon što je bacio cigaretu, pa do toga da se radi o namjernom izazivanju požara. Mi smo zasad na sigurnom", izjavio je Bajraktarević.

Pandža je u Nesheru sa svojom porodicom, no, razloga za brigu zasad nema.

"Na sigurnom smo, zasad nema opasnosti u predgrađu u kojem se nalazim, ali je u Haifi kritično. Vozila hitne pomoći stalno prolaze, a avioni konstantno nadlijeću. U mom stanu nema TV kanala, kao ni interneta", rekao je Pandža.

Dosad je evakuisano oko 300.000 ljudi, a četiri Palestinca su uhapšena i optužena za nenamjerno izazivanje požara.