Svijet
15

Avion prinudno sletio u London zbog puknuća vjetrobranskog stakla

Klix.ba
Vjetrobransko staklo aviona American Airlinesa (Foto: Twitter)
Vjetrobransko staklo aviona American Airlinesa (Foto: Twitter)
Pilot Boeinga 767-300, koji je u vlasništvu kompanije American Airlines, bio je prisiljen sletjeti na aerodrom u Londonu nakon što je puklo vjetrobransko staklo, javlja Daily Mail.

Avion American Airlinesa je u subotu poletio sa aerodroma Milan-Malpensa u Italiji prema aerodromu John F. Kennedy u New Yorku, ali je zbog pucanja vjetrobranskog stakla posada aviona bila prisiljena da sleti na aerodrom Heathrow u Londonu.

Glasnogovornik kompanije American Airlines je potvrdio da je došlo do problema zbog kojih je avion sletio u London nakon polijetanja iz Milana. Dodao je da je pokrenuta istraga u kojoj će biti otkriven uzrok pucananja vjetrobranskog stakla.

U avionu je bilo 193 putnika i 12 članova posade.

"Izvinjavamo se putnicima zbog neugodnosti. Preusmjerit ćemo ih na druge letove iz Londona prema New Yorku", rekao je glasnogovornik.

Sličan incident se dogodio u augustu kada su piloti aviona kompanije Delta Airlines morali prinudno sletjeti jer je je grad veličine teniske loptice uništio vjetrobransko staklo.

Grad je uništio i GPS navigacijski sistem aviona koji je letio iz Bostona prema Salt Lake Cityju. Piloti su uspjeli sletjeti u Denveru, a avion Airbus 320 je pretrpio veću štetu.