Svijet
0

Austrija postavila bodljikavu žicu na granici sa Slovenijom

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Duž prilaza autoputu kod Spielfelda u Austriji na granici sa Slovenijom postavljena je bodljikava žica. Žicu koja se nalazi na prilazima autoputu A9, istočno od privatnog centra, postavile su austrijske vlasti.

Iz policije je saopćeno kako je Austrija odlučila postaviti bodljikavu žicu s ciljem sprečavanja izlaska migranata na autoput.

Mediji prenose da je bodljikava žica postavljena prije nekoliko dana i da nema veze s najavljenim "građevinskim" mjerama, iako je austrijsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo da je naložilo planiranje "građevinskih mjera" na granici sa Slovenijom.

Žica koja se nalazi na prilazu autoputu dobijena je od vojske, a policija je, odgovarajući na kritike medija, kazala da je alternativa bilo stalno prisustvo vojnika ili policajaca duž prilaza autoputu.

Policija i vojska konstantno kontrolišu prilaze autoputu i željezničkoj pruzi u blizini granice, a pošto je nedavno sve više ljudi pokušalo preko autoputa ući u Austriju odlučeno je da se preduzmu mjere predostrožnosti.