Zatvorio se u sudnicu
0

VIDEO / Australija: Nova talačka kriza, muškarac prijeti bombom

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nepoznati muškarac je uzeo taoca u sudnici u predgrađu Sydneyja u Australiji, javljaju tamošnji mediji. Osim toga, on tvrdi da u svom ruksaku ima bombu.

Policija je zatvorila mjesto Parramatta, a razlog je talačka kriza.

Neki izvještaji kažu da čovjek kao taoca drži svoju jedanaestogodišnju kćerku. Ovaj slučaj se dogodio mjesec dana nakon što je lažna bomba stavljena oko vrata tinejdžerke u njenom domu u Sydneyju.

Ekspertima za bombe je trebalo deset sati da uklone uređaj sa vrata djevojčice. Bomba je djelovala kao stvarni uređaj, ali se ispostavilo da to nije slučaj. Osumnjičeni se nalazi u SAD-u i čeka izručenje u Australiju.

Iz policije je saopćeno da su pregovori počeli sa muškarcem koji ima taoca u sudnici. Također, na ovo mjesto su stigli i vatrogasci, te hitna pomoć.

Motiv osumnjičenog još uvijek nije razjašnjen.

"Osumnjičeni prijeti nečim što drži u ruksaku. Policija pregovara s njim već nekoliko sati. Postavio je nekoliko zahtjeva, a mi ćemo se potruditi da pronađemo najbolje rješenje" izjavio je komesar Denis Clifford.

Sudska službenica Betty Hor je rekla da je vidjela muškarca koji je u sudnicu ušao djevojčicom u utorak ujutro. Tražio je da razgovara s nekim iz suda. Kada tu osobu nije našao, izgubio je kontrolu i rekao da ima bombu u ruksaku. Nakon toga je viđen kroz prozor sudnice. Nosio je advokatsku periku i onda pljuvao na nju. Pregovori s otmičarem još uvijek traju, javlja BBC.