Svijet
0

Arizona: Očuh i majka držali tri djevojčice u zatočeništvu, mučili ih glasnom muzikom

Klix.ba
Policija u Arizoni je saopćila da su tri djevojčice bile u zatočeništvu dvije godine te da su živjele u lošim uvijetima, a s njima su nehumano postupali majka i očuh.

Istražitelji su rekli da su dvije djevojčice, koje imaju 12 i 13 godina, uspjele pobjeći i zatražiti pomoć od susjeda nakon što ih je očuh napao nožem. Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja te je u zaključanoj sobi pronašla i sedamnaestogodišnjakinju. Djevojčice su bile neuhranjene i prljave, a policiji su rekle da im nije dozvoljeno da se okupaju šest mjeseci.

"Živjele su u lošim uvjetima i bile su razdvojene. Nisu se vidjele gotovo dvije godine", izjavio je policijski kapetan Mike Gilooly.

Njihov očuh Fernando Richter (34) i majka Sophia Richter (32) su optuženi za psihičko i fizičko zlostavljanje te po tri tačke za kidnapovanje. Očuh je optužen i za seksualno zlostavljanje.

Djevojčice su iz zatočeništva pobjegle u utorak kroz prozor kuće u kojoj su bile. Dok su bile u zatočeništvu, nadzirane su 24 sata dnevno, a sobe su imale alarme i zvučnu izolaciju.

"Njihovo kretanje je kontrolisano, pa čak i kad su jele i išle u toalet", rekao je policijski šef Roberto Villasenor.

Djevojčice su kontinuirano mučene puštanjem glasne muzike.

Policija ih je nakon oslobađanja predala ustanovi za zaštitu djece. Najstarija djevojčica je pisala dnevnik tokom zatočeništva.