Svijet
0

Ariel Castro se nije želio ubiti, već postići erotsko zadovoljstvo

Klix.ba
Ariel Castro (Foto: AFP)
Ariel Castro (Foto: AFP)
Otmičar iz Clevelanda Ariel Castro možda je umro od autoerotske asfiksije te nije želio izvršiti samoubistvo, već postići erotsko zadovoljstvo, tvrdi se u novom izvještaju.

Kako piše Sky News, hlače i donji veš 53-godišnjaka bili su oko njegovih zglobova kada je pronađen obješen 3. septembra u Correctional Reception Centru.

Bivšeg vozača školskog autobusa dijelilo je samo nekoliko sedmica od doživotnog zatvora, nakon što se u augustu izjasnio krivim za otmicu tri žene s ulica Clevelanda, koje je držao zatvorene u svom domu čitavu deceniju te ih seksualno i fizički zlostavljao.

Izvještaji govore da je Castro možda umro od autoerotske asfiksije, kojom pojedinci postižu seksualno zadovoljstvo kratkim gušenjem do padanja u nesvijest. Nije ostavio nikakvu poruku i procjene stručnjaka su da nije želio počiniti samoubistvo. Pregled njegove anamneze utvrđeno je da nije bilo dokaza o mentalnim bolestima, niti indikacija da je imao suicidalne misli.

Dva zatvorska čuvara falsifikovala su izvještaj o tome koliko su ga puta provjeravali prije nego je umro. Videosnimci pokazali su da čuvari nisu ušli osam puta, koliko je bilo predviđeno u periodu od poslijepodneva do večeri.

Također, medicinska pomoć je došla kasno. Autopsijom je utvrđeno da je Castro izvršio samoubistvo i da je uzrok smrti vješanje.

Gina DeJesus, Amanda Berry i Michelle Knight bile su žrtve koje je oteo od 2002. do 2004. godine, kada su imale 14, 16 i 20 godina. Na sudu se izjasnio krivim po 937 tačaka optužnice, među kojima su otmica i silovanje.