Gori od Fritzla
0

Argentinac silovao kćerku 30 godina, rodila mu 10 djece

Sarajevo-x.com
Starac iz Argentine uhapšen je pod optužbama da je posljednjih 30 godina silovao vlastitu kćerku, koja mu je potom rodila desetero djece. Ovaj slučaj šokirao je svjetsku javnost jer je gori od onog otkrivenog u Austriji, slučaja monstruma Josefa Fritzla.

Silovana kćerka, čije ime nije objavljeno, sada ima 43 godine, a njen otac 62. Optužuje ga da ju je silovao od 13. godine i da je u tom incestuoznom odnosu rodila desetero djece, od kojih je jedno umrlo, a ostala žive u njihovoj porodičnoj kući u provinciji Santa Fe, 600 km od Buenos Airesa.

Sudija koji radi na ovom slučaju nazvao ga je "mnogo gorim od austrijskog", javlja AFP. Podsjetimo, tamo je otkriveno da je otac silovao kćerku 24 godine i da je s njom dobio sedmero djece, od kojih je jedno umrlo.

DNK testovi će dokazati očinstvo, dok Argentinac negira krivicu, izjavio je sudija Virgilio Palud za lokalni radio.

Starac se tereti da za višestruko seksualno zlostavljanje i incest, zbog čega bi mogao dobiti do 20 godina zatvorske kazne.

Žrtva je otkrila da nije smjela govoriti o silovanjima jer joj je otac prijetio. Konačno je progovorila kada je on uhapšen zbog krađe stoke.

Ovo je drugi slučaj u kojem je otac silovao kćerku u Argentini posljednjih godina. Prošle godine je otkriveno da je 67-godišnji "monstrum iz Mendoze" silovao jednu od svoje tri kćerke, te da mu je ona rodila sedmero djece.