Australija
0

Anthony Tan se izjasnio da nije kriv za ubistvo Edina Smajovića

Klix.ba
Edin Smajović bio je član zloglasne grupe zvane Rebels
Edin Smajović bio je član zloglasne grupe zvane Rebels
Anthony Tan, osoba optužena za ubistvo Edina Smajovića, Bosanca u Australiji, izjasnio se da nije kriv.

Dvadesettrogodišnji Smajović je ubijen u januaru 2009. godine na parkingu u Campbelltownu. Više od tri godine kasnije, na aerodromu u Sydneyju je uhapšen 27-godišnji Anthony Tan, osumnjičeni za brutalno ubistvo Smajovića. Presuda Tanu bi trebala biti donesena u februaru naredne godine.

Policija je Smajovićevim roditeljima rekla kako je njihov sin na parking došao naoružan u društvu još jedne osobe i prvi je počeo pucati prema Tanu. Prethodno, policija je izjavila kako je osumnjičeni nakon ubistva Smajovića, Australiju napustio sa ranom od metka u vratu.

Kako pišu australski mediji, ubijeni je Bosnu i Hercegovinu napustio 1995. godine, a u Australiji se priključio lokalnoj grupi motorista poznatijoj kao Rebels. Porodični prijatelj Hasan Alijagić kazao je kako je Edinov otac znao da je njegov sin član zloglasne grupe Rebels, ali nije mogao utjecati na njegovu odluku.

"Izgubili smo našeg brata. On je bio jedan od nas, prinova u grupi", kazao je Kiwi, vođa Rebelsa. Više od 450 motorista na Harley Davisonima formiralo je povorku do džamije u Auburnu u Sydneyju, odajući počast svom ubijenom članu.