Objavili videoporuku
0

Anonymous planira napasti "Muslimansko bratstvo"

Sarajevo-x.com
"Muslimansko bratstvo" je organizacija koju je hakerska grupa Anonymous označila kao sljedeću metu putem objavljenog videa na YouTubeu.

Anonymous je zaprijetio pokretu, čiji se ogranci nalaze u nekoliko zemalja Bliskog Istoka, da će izvršiti napad na njihove stranice 11. novembra. Niz neostvarenih prijetnji naveo je javno mnijenje da pomisli da su Anonymous postali neozbiljne šaljivdžije, te mnogi nisu primili ovu vijest kao opasnost.

Uprkos tome što su se pojavila neslaganja među hakerima otkako su srušili stranicu Master Carda, niko u potpunosti ne zanemaruje njihove prijetnje.

Modifikovani glas na videu tvrdi da Bratstvo teži da uništi narod Egipta i Sjedinjenih Američkih Država. Oni navodno planiraju izvršiti DDoS napade na njihov website i učiniti ga nedostupnim za posjetioce.

Ova grupa hakera je objavila planiranje napada i na Facebook, Fox News kanal, Njujoršku berzu, meksički kartel Los Zetas. Mnoge najave napada nikada nisu realizovane. Grupa je postala posebno poznata nakon skandala sa WikiLeaksom, a zatim i kao grupa koja podržava Occupy Wall Street pokret.