Zbog propagande
0

Anonymous najavljuje obaranje stranice Fox Newsa

Sarajevo-x.com
Anonymous, hackerska grupa poznata po tome što je oborila stranicu Master Carda i zbog napada na Sajentološku crvku, najavljuje obaranje stranice Fox News za 5. novembar.

Razlog za to je način na koji Fox News izvještava o Occupy Wall Street pokretu. Svoje razloge najavljuju kompjuterski generisanim glasom na videu koji su postavili na YouTube.

"Anonymous namjerava uništiti Fox News stranicu zbog njihove konstantne desničarske propagande koja se više ne može tolerisati. Pošto blate protest mi ćemo ih jednostavno ugasiti", navodi se u videu, prenosi Huffington Post.

Oni dodaju da su riječi koje novinari Fox Newsa koriste da bi opisali događaje u vezi sa Occupy Wall Street pokretom, kao što su "odvratni demonstranti", "prljavi demonstranti" i slično, apsolutno nedopustive i da će ih oni izbrisati sa interneta.

Anonymous aktivisti su posebno ljuti na voditelja Seana Hannityja koji je nedavno pokret okarakterisao vrlo štetnim. Neke spekulacije su da će 5.novembra Anonymous napasti i Facebook, ali su se mnogi hackeri ogradili od ovog napada te to još niko nije potvrdio.

Vezani članci