Da je nema, izmislili bi je
0

Anna Chapman "moderna Mata Hari"

FENA
Anna Chapman (Foto: PA)
Anna Chapman (Foto: PA)
Daily Telegraph otkriva u petak da američki Federalni istražni ured (FBI) istražuje je li Annu Chapman, 28-godišnju Ruskinju nekada udanu za Britanca, koja je uhapšena u grupi navodnih ruskih agenata, vrbovao njen otac.

List objavljuje intervju s njenim bivšim mužem čije je prezime zadržala, Alexom Chapmanom, koji tvrdi da mu je Anna svojevremeno rekla kako joj je otac visoko rangirani časnik u ruskoj tajnoj službi.

Alex je ispričao za Daily Telegraph da je upoznao Anninog oca 2002. godine u Zimbabveu gdje je radio kao diplomat.

"Bio je vrlo tajanstven i ispitivao me je zašto sam oženio Ruskinju", ispričao je za Annin bivši muž, koji kaže da nije bio previše iznenađen kada je čuo da je uhapšena pod sumnjom da je špijunirala za rusku vladu.

The Times, međutim, objavljuje da je Alex Chapman prodao priču Daily Telegraphu za četverocifrenu sumu i da je prethodno kontaktirao uredništvo njihovog lista. Tvrdio je kako mu je novac neophodan da završi studije.

The Independent piše da Hollywood "trlja ruke" zbog priče o "Staljingradskoj zavodnici", crvenokosoj Anni Chapman. Da u javnost nisu procurili detalji i fotografije 28-godišnje Ruskinje koju je FBI uhapsio pod sumnjom da je radila kao ruski tajni agent, holivudski producenti bi trebali izmisliti njenu priču.

Ništa se ne prodaje bolje kao kino-hit nego istinita priča o mladim ljudima koji su uvučeni u međunarodnu špijunažu i čiji svakodnevni život krije tajne, piše list.

Pokaže li se tačnom tvrdnja da je radila za rusku službu, Chapman bi mogla provesti u američkom zatvoru najviše pet godina. Nakon toga je slobodna prodati svoju priču i prava za film.

I što god da se dogodi, već ima ogroman potencijal da bude zvijezda reality programa, piše Independent prenoseći riječi jednog od holivudskih producenata koji već vidi i ko bi mogao tumačiti njen lik - "Sandra Bullock s crvenom perikom!"