Osveta
0

Anarhisti upali u bolnicu u Atini i napali policajce

FENA
Grupa od 150 anarhista upala je u atinsku bolnicu u koju je smješten demonstrant koji je teško povrijeđen u srijedu u protestima i napala tri policajca, rekao je Reutersu policajac koji je želio da ostane anoniman.

"Mladi s kapuljačama na glavama upali su u kancelariju upravnika bolnice i prebili tri policajca koji su tamo istraživali kako je demonstrant zadobio teške povrede. Dva policajca su lakše ranjena, dok jedan ima teške povrede glave", kazao je policajac.

Tridesetjednogodišnji demonstrant Joanis Kafkas teško je povrijeđen u sukobima s policijom koji su izbili tokom protestne šetnje 20.000 demonstranta u Atini, organizovanoj u znak protesta zbog najnovijih vladinih mjera štednje.

Kafkas se nalazi u kritičnom, ali stabilnom stanju, poslije operacije mozga, saopćilo je ranije u četvrtak grčko ministarstvo zdravlja.

Televizija Sky News je objavila da je u sukobima demonstranta i policije povrijeđeno najmanje 25 osoba.

Grčka policija je bacila suzavac kako bi rastjerala mlade demonstrante koji su policajce gađali kamenicma i flašama, upravo kada su izaslanici EU-a i MMF-a počeli pregovore s grčkom vladom o ubrzavanju fiskalnih reformi.