Svijet
0

Amerikanka sama riješila slučaj vlastite otmice

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Amerikanka, koja je oteta kao beba, uspjela je sama da riješi slučaj svog kidnapovanja i pronađe svoju biološku majku, prenose američki mediji.

"Bilo je kao na filmu, sve je tako novo za mene", kazala je novinarima 23-godišnja Carlina White.

Ova mlada žena oteta je iz njujorške bolnice u augustu 1987. godine kada joj je bilo svega 19 dana.

Dok je rasla u Connecticutu, Carlina je imala jak osjećaj da ne pripada porodici koja ju je odgajala. Kada su se sumnje nagomilale, pokrenula je sopstvenu istragu.

Rezultati nedavnih testova DNK pokazali su da je Carlinina kćerka Njujorčanka Joy White, a policija sada ispituje ženu koja se predstavljala kao njena majka.

Otmičarka lažna bolničarka

Carlinu je u augustu 1987. godine Joy White dovela u bolnicu zbog visoke temperature. Dva sata poslije prijema dijete je nestalo.

Očevici su tada posvjedočili da su vidjeli ženu obučenu u bolničarku kako s novorođenčetom izlazi iz bolnice.

Svi pokušaji policije da uđe u trag otmičarki ostali su bez rezultata i slučaj je pao u zaborav.

Carlina White je prvo živjela u Bridgeportu u Connecticutu, a kasnije se preselila u Atlantu, u Georgiji.

Veoma rano počela je da sumnja da ne pripada porodici u kojoj je rasla, jer se veoma razlikovala od nje, a sumnjičila je i ženu koja se predstavljala kao njena majka da koristi lažna dokumenta.

Pronašla svoju fotografiju

Počela je sama da istražuje i na kraju je kontaktirala Nacionalni centar za nestalu i zlostavljanu djecu na čijoj je internet stranici pronašla fotografiju bebe za koju je vjerovala da je ona.

Centar joj je pomogao da stupi u kontakt s biološkom majkom, a ubrzo potom slučaj je preuzela njujorška policija. Obavljeni su testovi DNK koji su potvrdili da je Carlina kćerka Joy White i Carla Tysona koji su se, u međuvremenu, razveli.

"Presretna sam. Ovo je kao na filmu", kazala je za New York Daily News Carlina koja je otkrila i da ima 18-godišnju sestru Sheenu.