Norveška
0

Ambasadorica BiH otvorila prodajni salon bh.-norveške firme

FENA
Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Elma Kovačević svečano je 23. oktobra, u Ås komuni, otvorila prodajni salon kuhinja bh.-norveške firme "Selma kjøkken".

Ambasadorica Kovačević je, obraćajući se tokom ceremonije otvorenja, istakla da je ovo dobar primjer uspješne ekonomske saradnje između BiH i Norveške.

Izrazila je uvjerenje da će se i drugi građani BiH, slijedeći primjer Seada Šejtanlića, vlasnika firme, odvažiti na veće poslovne poduhvate, a norveški investitori na ulaganje u razne privredne sektore u BiH.

Firma "Selma kjøkken", osim prodajnih salona u Norveškoj, posjeduje proizvodne pogone u BiH odakle svoje proizvode izvozi u Norvešku.

Nakon svečanog otvorenja, ambasadorica Kovačević je razgovarala sa poduzetnicima iz BiH koji žive i rade u Norveškoj i tom prilikom je pokrenuta inicijativa o osnivanja bh. poslovnog kluba s ciljem bolje koordinacije nastupa na ovom tržištu.

Otvorenju su prisustvovali i gradonačelnik Ås komune Johan Alnes, ambasadori Austrije, Hrvatske, Srbije i Turske u Norveškoj, šef protokola Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške, te brojni norveški i bh. poslovni partneri ovog preduzeća, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVPBiH.