Nova poruka
0

Al-Zawahiri prijeti Obami

SRNA
Foto: AFP/IntelCenter/File
Foto: AFP/IntelCenter/File
Teroristička mreža Al Qaida prikazala je video snimak na kome drugi čovjek ove terorističke organizacije Ayman al-Zawahiri predviđa propast američkog predsjednika Baracka Obame, saopšteno je iz američkog centra za praćenje islamski sajtova Intel centar.

Na snimku je prikazan Al-Zawahiri koji poručuje Obami da će "njegov kraj doći od ruku muslimana".

Snimak,  koji traje 106 minuta pod nazivom "Zapad i mračni tunel", prikazuje slike američkog vojnika zarobljenog u Afganistanu,  kao i člana mreže Adama Gadahna, koji poznat pod imenom Azma Amerikanac, navodi "Intel centar".

"Prikazane su slike američkog vojnika Bouva Bergdala, koga su talibani oteli 30. juna i  još ga drže kao  taoca.  Slike su iste kao i one koje su već prethodno prikazivane",  ističe   se u saopštenju. 

Američki centar za praćenje islamskih sajtova ne navodi dodatne detalje o ovom   snimku,  ali napominje da je teroristička mreža često tokom godine emitovala slične  video zapise.  

 Dva dana nakon osme godišnjice od terorističkih napada u SAD, u kojima je poginulo oko 3.000 ljudi a za koje je ovaj pokret preuzeo odgovornost na sajtu  As-Sahab objavljena je poruka lidera Al Qaide Osame bin Ladena.

U poruci Bin Laden poziva američki narod da izvrši pritisak na Bijelu kuću kako bi se okonačao rat u Iraku i Afganistanu u zamjenu za to oni će obustaviti svoje napade.