Svijet
0

Al-Qaida prijeti Beckhamu, Rooneyju i Henryju

FENA
Foto: Reuters;
Foto: Reuters;
Teroristička organizacija Al-Qaida jučer je na adrese nogometnih zvijezda Davida Beckhama, Waynea Rooneya Thierryja Henryja te muzičara P. Diddyja i Justina Timberlakea uputila zastrašujuće prijetnje. Al Qaida poziva sve pristaše na likvidaciju ovih osoba jer, kako navode, vode muslimansku mladež na stranputicu.

U videozapisu postavljenom na jednoj internet stranici i globalno popularnom YouTubeu, teroristi su pozvali sve svoje pristaše na likvidaciju nogometaša Thierryja Henryja, Davida Beckhama, Waynea Rooneya te muzičara Justina Timberlakea i P.Diddyja.

Videozapis počinje tekstom ispod Rooneyeve fotografije: “Zašto voliš one koji čine zlo?”, ispod fotografije Davida Beckhama potom piše: “Što te je uvrstilo među gubitnike?”. Na snimci su prikazani prizori grobova i leševa s porukom “Svaka duša okusit će smrt”.

Ozloglašena teroristička organizacija traži i smrt američkih muzičara P. Diddyja i Justina Timberlakea, koje se, kao i nogometaše, optužuje za loš utjecaj na muslimansku mladež. U videu u kojem govori mladi muslimanski klerik, naglašava se kako mladi muslimani obožavaju sport i muziku, ali su ih zaveli nevjernički idoli.

Stručnjaci za terorizam odmah su se složili da je snimka dovoljno ozbiljna da se nogometaši i poznati muzičari smatraju ozbiljnim potencijalnim metama sljedbenika Osame Bin Ladena i Al-Qaide.

David Beckham je inače odigrao 90 minuta za LA Galaxy i u utakmici s New York Red Bullsima asistirao za tri pogotka. No, njegova je momčad poražena s 5:4. Uprkos svemu, za LA je to bio još jedan spektakl.

Jer, David je na stadion Giantsa privukao rekordnih 66.237 gledalaca. Prosjek do Beckhamova dolaska bio je 11.500 gledalaca.

Njegovi poslodavci zadovoljno trljaju ruke, jer ako se ludnica zbog Beckhama nastavi, vrlo brzo isplatit će se uloženo. Becks je prvi put odigrao cijeli susret i bio u početnoj postavi s kapetanskom trakom, ali još ima teškoća s natečenim gležnjem.