Jemen
0

Al-Qaeda prijeti novim napadima na SAD

SRNA
Ogranak al-Qaedae u Jemenu zaprijetio je danas da će nastaviti da izvodi napade manjeg obima na SAD radi nanošenja ekonomske štete, naročito avionskoj industriji.

U saopštenju al-Qaedae za Arapsko poluostrvo navodi se da je za slanje dvije pošiljke sa bombama iz Jemena u SAD prošlog mjeseca, koje su presretnute u Velikoj Britaniji i Dubaiju, potrošeno samo 4.200 dolara.

"Za nas je vrlo dobar posao da širimo strah u redovima neprijatelja i držimo ga na oprezu u zamjenu za nekoliko mjeseci rada i nekoliko hiljada dolara", navodi se u saopštenju objavljenom u onlajn časopisu ovog ogranka al-Qaedae "Inspirer".

U saopštenju ove terorističke grupe se navodi da oni svoj plan predstavljaju unaprijed, jer njihov cilj nije da ubiju što više ljudi, već da nanesu štetu avionskoj industriji, koja je tako važna za trgovinu i transport između SAD i Evrope.

SAD su pojačale bezbjednosne mjere na aerodromima i letovima nakon što je jedan Nigerijac prošlog decembra pokušao da aktivira eksploziv na letu iz Amsterdama za Detroit.

Al-Qaeda u Jemenu je ranije preuzela odgovornost za taj incident.