Svijet
0

Admiral Fallon - "Usamljeni glas" protiv vojne akcije na Iran

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dnevnik Washington Times piše u srijedu o ostavci admirala Williama Fallona, zapovjednika američkih snaga na Srednjem istoku.

Povod ostavci bio je članak o admiralu Fallonu u časopisu Esquire pod naslovom "Čovjek između rata i mira". Autor članka tvrdi da admiral Fallon ima vrlo kritičan stav prema američkoj politici u regiji, pogotovo kada je u pitanju Iran.

Navodi se i izjava Williama Fallona TV mreži Al-Jazeera prema kojoj mu u obavljanju njegova posla politika sadašnje administracije "odmaže i ne koristi".

U članku u Esquireu admiral Fallon za sebe kaže da je "usamljeni glas" protiv vojne akcije kojoj bi cilj bila iranska nuklearna postrojenja.

U saopćenju kojim podnosi ostavku, a koje navodi Washington Times, admiral Fallon kaže kako su "novinski članci sugerirali da postoje razlike između mojih pogleda i predsjednikove politike. Te su medijske tvrdnje postale smetnja obavljanju mog posla. Iako ja mislim da razlika nema, samo zapažanje da one postoje otežava nastavak mojih napora da se u regiji ostvare američki ciljevi".