Maroko
0

18 mrtvih u autobusnoj nesreći

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Najmanje 18 osoba izgubilo je život, a nekoliko ih je povrijeđeno u utorak u autobusnoj nesreći uzrokovanoj obilnim padavinama, koja se dogodila južno od Rabata, saznaje se iz marokanskih policijskih izvora.

„Prema trenutnom bilansu, najmanje 18 osoba je izgubilo život, a tri su povrijeđene“, izjavio je AFP-u policijski zvaničnik iz Bouznika, 40 kilometaa južno od Rabata, gdje se dogodila nesreća.

„Do nesreće je došlo oko 07.00 sati na izlazu iz Bouznika u pravcu Casablance. Autobus se pao u provaliju zbog obilnih kiša“, precizirao je on.

„Operacija spašavanja je još u toku“, rekao je svjedok koji je kontaktiran telefonom. „Autobus je odnijela voda nakon što je pao u provaliju na izlazu iz Bouznika u pravcu Casablance.“

Od ponedjeljka u Maroku padaju obilne kiše koje su dovele do prekida električne energije u velikom dijelu grada Casablance, gdje su državne škole zatvorene.

Većina žrtava su radnici preduzeća koji rade noću a u trenutku nesreće su krenuli u Mohammediju, između Rabata i Casablance.