Kanada
0

17-godišnji Sarajlija ubijen u parku u Torontu

Sarajevo-x.com
U petak oko 22.30 u Buttonwood parku u Torontu ubijen je 17-godišnji Boris Ciković, sin Davorina i Vesne Ciković, koji su prije 15 godina napustili Sarajevo u nadi da će pronaći bolju budućnost.

Boris je bio sin jedinac kojeg su odveli daleko od nasilja, smatrajući da je Kanada prava zemlja za njih.

Ipak, pišu kanadski mediji, taj san je uništen u petak navečer kada je tinejdžer upucan u parku.

"Boris mi je bio jedino dijete", izustio je njegov otac. "Zgodan, pametan, dobar momak. Sad ga više nema."

Još uvijek je nejasno kako je Boris postao 53. žrtva u Torontu ove godine. Otac Davorin tvrdi da su njegovog sina i prijatelje presreli četvorica mladića i tražili da im Boris da svoj ruksak koji je koštao dva dolara.

"Zbog toga je ubijen", kaže za CityNews otac na rubu suza. "Boris je sad mrtav, a moja supruga i ja, i mi smo praktično mrtvi oboje."

Policija je našla tinejdžera u 22.40 sa vidnim znacima pretrpljene traume. Odvezen je u bolnicu gdje je kasnije proglašen mrtvim.

"Neću ga vidjeti sutra. Neću ga više vidjeti kako hoda, smije se, šali se, ništa", kaže njegova prijateljica Chantalle, a i drugi koji su ga poznavali kažu da nikad nije pravio probleme, igrao je hokej i svi su ga voljeli.

Policija još uvijek radi na ovom slučaju, ali sve i da osoba koja ga je ubila bude pronađena i pritvorena, to neće pomoći neutješnom ocu.

"Doveli smo ga ovdje da ga spasimo, a sad ga više nema, sa 17 godina", kaže on.

Boris će biti sahranjen u srijedu.