Svijet
127

1. mart u Stockholmu uz Aidu Hadžialić, Vedrana Bosnića i Besima Spahića

Piše: E. A.
Larisa Aganović
Larisa Aganović
U Stockholmu će povodom 1. marta Dana nezavisnosti u Hotelu Clarion biti organizirana proslava posvećena ovom značajnom datumu.
Larisa Aganović
Larisa Aganović
U

"Kao i predhodnih godina, APU Mreža u Stockholmu i 2015. godine organizuje tradicionalnu proslavu Dana nezavisnosti BiH uz Aidu Hadžialić, najmlađu ministricu u historiji švedske vlade. Aidina ministarska odgovornost je, između ostalih, razvoj srednje-školskog obrazovanja. Na proslavi će gostovati i Sasja Beslik, šef odjela "Responsible Investments and Identity", Nordea Asset Managementa, kao i Vedran Bosnić, selektor švedske košarkaške reprezentacije", izjavila je za Klix.ba Larisa Aganović iz APU Mreže.

Specijalni gosti na proslavi Dana nezavisnosti BIH su prof. dr. Besim Spahić, jedan od najznačajnijih teoretičara s područja političkog marketinga u regiji.

U programu učestvuje i muzički duo Bianca Muratagić & Enes Žiga, koji će svojom izvedbom obogatiti i uljepšati ovu večer, a izvest će i nekoliko pjesama u znak sjećanja na Kemala Montena.

Prema riječima Larise Aganović, program će se odvijati na zvaničnim jezicima u BiH a proslavi će prisustvovati i predstavnici organizacije Fondacija Mozaik iz BiH te Ambasada BIH u Švedskoj.

Umjetnici, slikari i fotografi bh porijekla će prirediti ovim povodom izložbu radova.