vijesti
1

Svečano otvorena PRO.PR konferencija u Mariboru

Sarajevo-x.com
U diplomatskom salonu Hotela Habakuk u Mariboru održana konferencija za medije na kojoj je predsjednik Organizac​ionog odbora PRO.PR konferencije Danijel Koletić sa Suzanom Žilič-Fišer, direktoricom Evropske prijestolnice kulture, ​službeno otvorio desetu međunarodnu konferenciju za odnose s javnošću - PRO.PR.
Na službenom otvorenju prisutne goste, sudionike, partnere i prijatelje PRO.PR konferencije Danijel Koletić je pozdravio rekavši:

"Kada smo započeli ovu PR priču, diplomatski odnosi između susjednih država su bili ograničeni. Bio je to rizik, ali ujedno i izazov. Želimo predstaviti regionalne stručnjake, dajući im priliku da se predstave svojim predavanjima na 10. jubilarnoj godišnjici PRO.PR konferencije koja se održava u Evropskoj prijestolnici kulture – Mariboru."

Također se prisutnima obratio i predsjednik IPRA-e (International Public Relations Association) Richard Linning, koji će u toku konferencije imati i svoje predavanje.

Ovogodišnja konferencija je okupila više od 180 učesnika, iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Austrije, Kosova, koje očekuje 18 predavanja različitih istaknutih ​stručnjaka sa područja odnosa s javnošću, upravljanja komunikacijama, marketinga i medija.

Sve ostale informacije o konferenciji zainteresovani mogu saznati na službenoj web-stranici www.pro-pr.com.