Stigao zahtjev Hrvatske
1

Šoja: MUP RS će izvršiti provjere Vojislava Blaževića

FENA
Vojislav Blažević
Vojislav Blažević
U Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) stigao je zahtjev hrvatske policije za određene provjere u vezi s Vojislavom Blaževićem (54), koji je osumnjičen za postavljanje dviju improviziranih eksplozivnih naprava u zagrebačkom Podsusedu i u Stenjevcu.

"MUPRS-a će u skladu s tim zahtjevom, a u okviru naše operativne saradnje, izvršiti sve potrebne aktivnosti, potvrdila je danas za Fenu glasnogovornica MUPRS-a Mirna Šoja.

Ona nije mogla govoriti o više detalja, navodeći da je policija RS-a i dosad imala dobru saradnju s kolegama u Hrvatskoj i u skladu s tim postupit će i po ovom zahtjevu.

Po pisanju nekih medija u Hrvatskoj, Blažević se družio s nekim ljudima u okolini Banje Luke, a njegovo prezime veoma je često posebno u banjalučkom mjestu Ivanjska.

Izvori, navodno bliski istrazi u Zagrebu, rekli su da je, sudeći prema komunikaciji na društvenim mrežama Blažević prijateljevao i s osobom koja je jednom uhapšena zbog šverca oružja.

"Ma kakvi kriminalci, ljudi se samo snalaze da nešto zarade", pisao je Blažević na društevnim mrežama.

Vojislav Blažević navodno je rođen u Banjoj Luci, a u školu je išao u Beogradu. Otac mu je bio milicajac i živjeli su u Beogradu.

Hrvatski "Jutarnji list" je objavio i da se ne zna kada je tačno Blažević došao u Zagreb. Zna se samo da se prije 10 godina preselio u Gospodsku ulicu u stan kod nevjenčane supruge Lj. Š. Ima jednog sina iz prvog braka.

Kao elektrotehničar radio je i u HT-u, a posljednjih nekoliko godina prodaje opremu za ekstremne sportove i drži instrukcije za paraglajding.