vijesti
95

SDA sa predizbornog skupa u Stocu poručila: Slijedi velika pobjeda

FENA
Stranka demokratske akcije (SDA) održala je danas predizborni skup u prepunoj sportskoj dvorani u Stocu.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović kazao je prisutnim građanima da slijedi velika pobjeda SDA, što se vidi iz ispitivanja javnog mnijenja u relevantnim anketama, ali i osjeća na predizbornim skupovima SDA.

"Slijedi nam pobjeda zbog svega što je SDA radila godinama, ali i zbog onoga što drugi nisu radili", kazao je Izetbegović, saopćeno je iz SDA.

Naglasio je da će prioriteti u radu SDA biti očuvanje teritorijalnog integriteta BiH, jačanje države BiH i razvoj ekonomije.

Također, istakao je da se SDA usudila, između ostalog, otvoriti demokratske procese, napraviti Armiju BiH i odbraniti ovu zemlju, napraviti institucije države, onda će SDA ostvariti i ove prioritete.

"Sto problema ima ova zemlja, sto potreba, sto pitanja, a odgovor je samo u jedinstvu. U jedinstvu je snaga, u jedinstvu koje nas vraća na sve bitne funkcije u ovoj državi", kazao je Izetbegović.

Salko Sokolović, nosilac liste za Predstavnički dom parlamenta BiH rekao je da su četiri godine socijalističke vladavine rezultirale lošom privredom, velikim brojem nezaposlenih i zaustavljenim euroatlanskim integracijama BiH.

"SDA mora preuzeti vlast. Zato vas pozivam da glasate za SDA kojoj je potrebna snaga, kao izraz vašeg jedinstva, da bismo BiH povukli naprijed na evropskom i NATO putu", naglasio je Sokolović.

Salmir Kaplan, ministar kulture i sporta FBiH istakao je da će narod u BiH prepoznati kandidate i rad SDA, jer sve što je pozitivno urađeno u BiH urađeno je sa SDA.

Naglasio je da će naš narod to sigurno prepoznati i dati podršku kandidatima SDA.

Elvira Dilberović, nosilac liste za Skupštinu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kazala je da SDA ima jasan koncept izložen u Platformi SDA za izbore 2014.

  • To je koncept razvoja naše domovine na cijelom njenom prostoru i za sve njene građane - kazala je Dilberović i pozvala sve da glasaju za SDA i Bakira Izetbegovića, saopćila je Služba za odnose s javnošću SDA.