vijesti
1

Ronioci MUP-a ZDK pronašli pištolj na dnu rijeke Bosne

Klix.ba
Ronilački tim Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pronašao je pištolj, za koji se treba utvrditi da li je korišten 19. novembra 2013. godine, kada je na kućnom pragu u selu Kozarci, nedaleko od Zenice, ubijen 51-godišnji Ramiz Smriko.

Iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK su istakli da je tokom provođenja aktivnosti pronalaska vatrenog oružja na više mjesta detaljno pretraživan teren.

"Korito rijeke Bosne je pretraživano na području Zenice u naseljenim mjestima Kanal i Batuša. Rijeku su pretraživali ronioci tima Jedinice policije za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a potraga je trajala tri dana" saopćeno je iz Ureda policijskog komesara MUP-a ZDK.

Ronioci su pronaši dijelove pištolja i municiju na dnu korita rijeke Bosne u naseljenom mjestu Kanal, gdje je obavljen uviđaj, a oružje je izuzeto i bit će predmet potrebnih vještačenja.

Podsjetimo, pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u četvrtak, 16. januara ove godine, po nalogu Općinskog suda u Zenici, pretresli stambene objekte na više lokacija. Tada su slobode lišeni 22-godišnji Sead Mujkić i 24-godišnji Admir Jašarević, dok treća osoba koja se dovodi u vezu sa zločinom, Senad Šišić, nije pronađen.

Admir Jašarević je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu, a Mujkiću je dređen 30-dnevni pritvor.