Regija
2

Zvanično: Jadranka Šešelj kandidat za predsjednicu Srbije

FENA
Jadranka Šešelj
Jadranka Šešelj
Kandidat Srpske radikalne stranke na predstojećim predsjedničkim izborima bit će Jadranka Šešelj, saopćila je danas ta stranka.

Predsjednički Kolegij radikala prihvatio je na sjednici prijedlog potpredsjednika stranke Aleksandra Martinovića da Jadranka Šešelj bude kandidat SRS-a za predsjednika Srbije.

Na Kolegiju je istaknuto da je "Jadranka Šešelj žena koja je svoju hrabrost, dosljednost i spremnost na žrtvovanje dokazala tokom proteklih deset godina haškog zatočeništva svog supruga Vojislava Šešelja", navedeno je u obrazloženju Predsjedničkog kolegija SRS-a, prenio je Tanjug.

"Srbiji je potreban domaćin koji će o njoj brinuti i za nju se žrtvovati, onako kako o svojoj porodici brine i za nju se žrtvuje Jadranka Šešelj. Izbori su posljednja prilika da se napravi zaokret od dosadašnje katastrofalne državne politike", dodaje se u saopćenju.

"Na predstojećim izborima građani biraju između dosadašnje politike poniženja i komadanja Srbije koju nude (lider Demokratske stranke) Boris Tadić i (lider Srpske napredne stranke) Tomislav Nikolić ili politike ekonomskog i nacionalnog oporavka Srbije koju nudi Srpska radikalna stranka", navedeno je u obrazloženju Predsjedničkog kolegija SRS-a.