Osijek
0

Župnik izvrijeđao ženu zbog pomaganja djeci Somalije

SRNA
Ružica Antolović (Foto: Jutarnji.hr)
Ružica Antolović (Foto: Jutarnji.hr)
Ružica Antolović iz Samatovaca kod Osijeka protestuje ispred mjesne crkve jer ju je župnik Zoran Ćosić izvrijeđao i zabranio da čita na misi, a sve zbog prikupljanja pomoći za djecu Somalije.

Antolovićeva kaže da se sve dogodilo zbog toga što je ona odlučila da organizuje humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za gladnu djecu u Somaliji, što se župniku nije svidjelo.

"Grubo me napao, galamio na mene, gurao me iz sakristije vičući Marš van, Izlazi odavdje, ali ja se nisam dala istjerati. Na kraju mi je zabranio da čitam pod misom i rekao je da neću čitati dok god je on ovdje župnik", prepričala je Antolovićeva za ''Slobodnu Dalmaciju''.

Ona je istakla da je nekoliko porodica, organizovanih u udruženje ''Pavlovim stopama'', nedavno ispeklo kolače i prodavalo ih kako bi prikupljenim novcem pomogli djeci u Somaliji. 

"Prodavali smo kolače, skupljali novac i pred crkvom uoči prošle mise koju nije on predvodio i to smo predali jednom župniku iz Đakova, koji je preko Karitasa uplatio skupljenih 760 kuna. Čak nas je na prošloj misi za to pohvalio i velečasni Robert Jugović, koji je mijenjao našeg župnika te nedjelje, a kada se ovaj vratio napao me i ponovno rekao da su to gluposti, da to ne treba raditi", ispričala je Antolovićeva. 

I dok Antolovićeva tvrdi da će, sve dok joj ne bude omogućeno čitanje na misi, protestovati ispred mjesne crkve gdje je jutros došla s madracem, dekom, svijećom, Biblijom i knjigom o Svetom Pavlu, župnik Ćosić kaže da ne zna ništa o tome i da nema nikakvu izjavu.