Regija
62

Žestoki sukobi demonstranata i policije u Podgorici, ima povrijeđenih

Piše: N. N.
(Foto: Analitika.me)
Za vrijeme i nakon večerašnjih protesta opozicionih stranaka u Podgorici došlo je do žestokih sukoba dijela demonstranata i policije. Prema informacijama Radiotelevizije Crne Gore najmanje jedan policajac je povrijeđen kao i više građana.

Nakon što su demonstranti pokušali nasilno ući u zgradu parlamenta policija ih je silom rastjerala. Demonstranti su na policiju bacali baklje, petarde i druga pirotehnička sredstva.

Policija je demonstrante uspjela razbiti u nekoliko manjih grupa, ali sukobi time nisu okončani. Demonstranti su demolirali nekoliko kioska i polomili više stakala na zgradi hotela Hilton koji je u izgradnji.

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, nekoliko osoba s bejzbol palicama uputilo se prema zgradi Vlade Crne Gore, prenosi RTCG. Policijske snage obezbjeđuju sve značajnije državne institucije.

U međuvremenu, kako navodi crnogorski portal Analitika.me, nekoliko desetina mlađih huligana napalo je kamenicama policiju, lomila auta i stakla u reonu kod Stadiona pod Goricom. U žestokom sukobu policija je upotrijebila suzavac i rastjerala mlađe demonstrante. Pretpostavlja se da su u pitanju navijačke grupe.

Prilikom napada demonstranta na policiju, u incidentima pred Skupštinom, povrijeđena je novinarka CDM-a Slađana Đukanović. Također, nezvanično se saznaje i da je veći broj demonstranata zatražio liječničku pomoć.

Na ulicama Podgorice patroliraju policijske snage u oklopnim vozilima nastojeći razbiti grupe huligana. Mediji navode i da su huligani demolirali i opljačkali veći broj trgovačkih radnji.

Andrija Mandić, jedan od opozicionih lidera, uhapšen je večeras nakon što je policija spriječila nasilni ulazak demonstranata.